برنامه نویسی فرانت اند چیست؟ + معرفی بازار کار

مقالات

اگر شما به برنامه‌نویسی و مخصوصا توسعه وب علاقه دارید، این مقاله یک قدم بزرگ به سوی آینده شغلی شما در این زمینه است. برای توسعه وب ما دو متخصص ویژه داریم که یکی از آن‌ها برنامه‌نویس بک‌اند(Backend Developer) و دیگری برنامه نویس فرانت‌اند(Frontend Developer) نامیده می‌شوند. تصور کنید که شما وارد یک سایت هواشناسی می‌شوید. صفحه‌ای که با آن رو به رو می‌شوید با همکاری دو شخص ساخته شده. طراح یا دیزاینر شکل کلی این صفحه را طراحی کرده و به برنامه‌نویس فرانت‌اند تحویل می‌دهد تا آن را در قالب سایت طراحی کند. ما در این مقاله به برنامه‌نویس فرانت‌اند خواهیم پرداخت.

ما در این مقاله به سوالات شما همچون برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست؟ تفاوت میان بک‌اند و فرانت‌اند در چیست؟ بازار کار فرانت‌اند در آیند به چه صورت خواهد بود؟ خواهیم پرداخت.

تفاوت فرنت‌اند و بک‌اند

برای پاسخ به برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست نیاز است فرق بین فرانت‌اند و بک‌اند را بدانید. فرانت‌اند و بک‌اند هر دو بخش‌های مختلف توسعه وب است که تفاوت‌های بسیار زیادی با هم دارند. اگر توسعه وب را یک چوب بیس‌بال در نظر بگیریم که سر آن به سمت کاربر اشاره می‌کند؛ دسته این چوب بک‌اند و سر چوب که به کاربر اشاره می‌کند فرانت‌اند نامیده می‌شود. منظور از این مثال این است که کاری که توسط بک‌اند انجام می‌شود، در دیدرس کاربر نیست ولی کار طراحی شده توسط فرانت‌اند در دیدرس کاربر قرار دارد.

بک‌اند به قسمت پشتی سایت گفته می‌شود تمام کارهای اصلی سایت در آن صورت می‌گیرد. به عنوان مثال ساخت اکانت، لاگین کردن به حساب کاربری، ساخت سبد کالا در سایت‌هایی مثل دیجی کالا، سرچ برای مشاهده محصول و بسیاری از قسمت‌های مشابه توسط برنامه‌نویس بک‌اند ساخته می‌شود. 

فرانت‌اند به قسمت قابل دید سایت گفته می‌شود. تمام دیزاین و رنگ و حالت‌های سایت توسط برنامه‌نویس فرانت‌اند ساخته می‌شود. به عنوان مثال برای سایت هواشناسی مکان و حالت تمام موارد درجه هوا، شکلی که نشان دهنده ابری و آفتابی بودن هوا است، دیگر موارد اطلاع رسانی مثل درصد احتمال بارش و حتی روزها مثل فردا یا روزهای دیگر آن توسط برنامه‌نویس فرانت‌اند ساخته می‌شود. 

ما در این مقاله به سوال برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست؟ می‌پردازیم. اگر به سمت برنامه‌نویسی بک‌اند علاقه دارید، میتوانید به مقاله ما در حوزه برنامه‌نویسی بک‌اند سر بزنید و اطلاعاتی در این زمینه نیز کسب کنید.

فرانت‌اند چیست؟

برای رسیدن به پاسخ برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست؟ باید اول به فرانت‌اند چیست؟ بپردازیم. برنامه‌نویسی فرانت‌اند، دروازه‌ای به دنیای دیجیتال است که همه ما روزانه با آن سروکار داریم. فرانت‌اند (Front-End) بخشی از توسعه وب است که با ظاهر و تجربه کاربری یک وب‌سایت یا اپلیکیشن سروکار دارد. به زبان ساده هر چیزی که کاربران در یک وب‌سایت مشاهده می‌کنند یا به آن به صورت مستقیم دسترسی دارند، مثل متن‌ها، دکمه‌ها، تصاویر، فرم‌ها و انیمیشن‌ها، بخشی از فرانت‌اند محسوب می‌شود. هدف اصلی یک برنامه‌نویس فرانت‌اند ایجاد یک تجربه کاربری عالی و تعامل راحت و دلپذیر با سایت یا اپلیکیشن است. این بخش شامل طراحی و پیاده‌سازی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) است که در مرورگر اجرا می‌شود. 

فرانت‌اند جذاب است چون ترکیبی از خلاقیت و منطق است. شما نه‌تنها نیاز به دانش فنی دارید، بلکه باید حس طراحی و تجربه کاربری قوی هم داشته باشید. هر وب‌سایت یا اپلیکیشنی که از آن لذت می‌برید، نتیجه‌ی کار یک تیم فرانت‌اند خلاق است که می‌دانند چطور از فناوری‌هایی مثل HTML، CSS و JavaScript استفاده کنند تا تجربه‌ای بی‌نظیر برای کاربران خلق کنند.

اگر به ساختن چیزهای زیبا و کارآمد علاقه دارید، برنامه‌نویسی فرانت‌اند می‌تواند دنیایی از فرصت‌ها و چالش‌های لذت‌بخش را پیش روی شما قرار دهد. از طراحی یک صفحه وب ساده تا ساختن انیمیشن‌ و تجربه‌های کاربری فوق‌العاده فرانت‌اند مکانی است که تکنولوژی و هنر با هم به نقطه مشترک می‌رسند. حال کمی به پاسخ برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست رسیده‌ایم.

زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت‌اند

شما برای ورود به برنامه‌نویسی فرانت‌اند باید اطلاعات جامع درمورد زبان‌های مربوط به این حوزه را داشته باشید. باید اطلاع داشته باشید که کدام زبان کارایی بیشتری برای شما دارد و کدام زبان برای ایجاد انیمیشن بهتر است و دیگر نیازهای شما در برنامه‌نویسی. برای توسعه فرانت‌اند سه زبان اصلی وجود دارد که پایه و اساس هر پروژه وب هستند:

زبان HTML: زبان HTML زبانی است که برای ساختاردهی محتوای صفحات وب استفاده می‌شود. با HTML می‌توان بخش‌های مختلف یک صفحه مثل پاراگراف‌ها، تصاویر، فرم‌ها و جداول را تعریف کرد. زبان HTML برای شروع برنامه نویسی فرانت‌اند گزینه مناسبی است.

زبان CSS: این زبان یکی از ارکان اصلی برنامه‌نویسی فرانت‌اند است. این زبان برای استایل‌دهی و ظاهر صفحات وب استفاده می‌شود. با CSS می‌توان رنگ‌ها، فونت‌ها، فضاها و حتی انیمیشن‌ها را به صفحات وب اضافه کرد. CSS ابزاری قدرتمند است که به طراحان وب اجازه می‌دهد تا خلاقیت خود را در طراحی صفحات وب به نمایش بگذارند.

زبان Java Script: این زبان برنامه‌نویسی برای افزودن تعاملات و دینامیک به صفحات وب استفاده می‌شود. با استفاده از Java Script می‌توان به سایت‌ها انیمیشن‌ها، رویدادهای کاربری، فرم‌های تعاملی و بسیاری از قابلیت‌های دیگر را اضافه کرد. این زبان اسکریپت‌نویسی که در ابتدا برای ایجاد کارهای ساده در صفحات وب طراحی شده بود، اکنون به یکی از قدرتمندترین ابزارها برای توسعه وب تبدیل شده است. 

زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت‌اند

حال می‌توان گفت که تقریبا به پاسخ برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست رسیده‌ایم

مهارت‌های ضروری برای یک برنامه‌نویس فرانت‌اند

برای موفقیت در هر زمینه‌ای شما اول باید تمام مهارت‌های موجود برای این کار را شناسایی کنید، تلاش کنید که در مورد آنها اطلاعات جامع کسب کنید. برای پی بردن به برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست باید یک سری مهارت‌ها بدست آورید. در ادامه باید تمام این مهارت‌ها را بدست آورید تا به یک شخص حرفه‌ای در آن حوزه تبدیل شوید. برای موفقیت در دنیای برنامه‌نویسی فرانت‌اند علاوه بر داشتن مهارت در زمینه زبان‌های برنامه‌نویسی مثل HTML، CSS و Java Script باید مهارت‌های مختلف دیگری نیز بلد باشید. در ادامه به یکسری از این مهارت‌ها می‌پردازیم.

طراحی واکنش‌گرا (Responsive Design)

یکی از مهارت‌های حیاتی برای هر برنامه‌نویس فرانت‌اند طراحی واکنش‌گرا است. این مهارت به شما این امکان را می‌دهد تا وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی بسازید که در هر دستگاهی از موبایل گرفته تا دسکتاپ به درستی و بدون نقص نمایش داده شوند. در طراحی واکنش‌گرا از تکنیک‌هایی مانند Media Queries در CSS استفاده می‌شود تا چیدمان صفحه به‌طور خودکار با اندازه صفحه‌نمایش کاربر هماهنگ شود. یعنی اگر شما از تلفن همراه استفاده می‌کنید صفحه طبق اندازه صفحه نمایش شما تغییر می‌کند و اگر از دسکتاپ استفاده می‌کنید صفحه طبق آن نمایش داده می‌شود. نتیجه این کار تجربه کاربری یکپارچه و بدون اختلال است، چه کاربر از گوشی کوچک استفاده کند یا مانیتور بزرگ.

کنترل نسخه (Version Control)

این ویژگی به برنامه‌نویسان کمک می‌کند تا تغییرات کدهای خود را بررسی و مدیریت کنند. با استفاده از Git، محبوب‌ترین سیستم کنترل نسخه شما می‌توانید تاریخچه‌ای از تمامی تغییرات کدها داشته باشید به نسخه‌های قبلی بازگردید و بدون ترس از خرابی کد روی ویژگی‌های جدید کار کنید. همچنین Git امکان کار گروهی را ساده می‌کند؛ چندین برنامه‌نویس می‌توانند به‌طور هم زمان روی یک پروژه کار کنند و تغییرات خود را به اشتراک بگذارند بدون اینکه نگران از بین رفتن کار یکدیگر باشند. شما با استفاده از Git قادر هستید تا تمامی مراحل کد زنی خود را از اول تا آخرین روز پروژه تماشا کنید.

درک تجربه کاربری (UX) و رابط کاربری (UI)

درک تجربه کاربری (UX) برای یک برنامه‌نویس فرانت‌اند به معنای ساخت وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی است که نه تنها زیبا، بلکه راحت و لذت‌بخش برای استفاده باشند. وقتی کاربر به سادگی بتواند به اهدافش در سایت شما برسد، از طراحی تا تعاملات تجربه کاربری موفقی شکل گرفته است. بهینه‌سازی به زبان ساده برای دسترسی سریع به اطلاعات و کوتاه کردن میزان پیچیدگی برای کاربر است.

درک تجربه کاربری (UX) و رابط کاربری (UI)

بهینه‌سازی عملکرد (Performance Optimization)

یکی از موارد موفقیت در فرانت‌اند بهینه‌سازی عملکرد است. کاربران وب‌سایتی می‌خواهند که سریع بارگذاری شود و بدون تاخیر عمل کند. بهینه‌سازی به معنای کاهش حجم تصاویر، فشرده‌سازی کدها، حذف منابع غیرضروری و بهینه‌کردن Java Script است. با این کار وب‌سایت شما در هر دستگاه و شبکه‌ای روان اجرا می‌شود و تجربه کاربری بهتری ارائه می‌دهد. سرعت بارگذاری بهتر نه تنها باعث رضایت کاربران می‌شود، بلکه به بهبود رتبه سئو و جذب بیشتر مخاطبان نیز کمک می‌کند.

آشنایی با مرورگرها و دیباگینگ

آشنایی با مرورگرها و دیباگینگ به برنامه‌نویسان فرانت‌اند کمک می‌کند تا مشکلات و باگ‌های کد خود را در مرورگرهای مختلف شناسایی و برطرف کنند. هر مرورگر ممکن است کدها را کمی متفاوت تفسیر کند و اینجاست که ابزارهای دیباگینگ مثل DevTools در Chrome و Firefox وارد عمل می‌شوند. با این ابزارها می‌توانید بخش‌ها مختلف مثل صفحه، استایل‌ها و عملکردهای Java Script را خیلی سریع بررسی و اصلاح کنید. تسلط بر دیباگینگ به شما امکان می‌دهد تا خطاها را سریع پیدا کرده و سایت را در هر مرورگری روان و بی‌نقص اجرا کنید.

بازارکار برنامه‌نویسی فرانت‌اند در ایران و جهان

بازارکار برنامه‌نویسی فرانت‌اند به ویژه در سال‌های اخیر رشد بسیار زیادی داشته است. شما با یافتن پاسخ برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست و ساخت رزومه می‌توانید وارد بازارکار شوید. در سطح جهانی با افزایش تقاضا برای اپلیکیشن‌های تحت وب و موبایل، نیاز به برنامه‌نویسان فرانت‌اند همواره در حال افزایش است. شرکت‌های بزرگ فناوری، استارت‌آپ‌ها و حتی کسب‌وکارهای کوچک به دنبال توسعه‌دهندگانی هستند که بتوانند تجربه کاربری جذاب و کارآمدی برای کاربران فراهم کنند. 

در ایران نیز بازار برنامه‌نویسی فرانت‌اند روند رو به رشدی را تجربه می‌کند. با توجه به گسترش کسب‌وکارهای اینترنتی و استارت‌آپ‌ها فرصت‌های شغلی زیادی برای برنامه‌نویسان فرانت‌اند به وجود آمده است. با توجه به افزایش تقاضا برای متخصصان در این حوزه میزان درآمد و جایگاه شغلی برنامه‌نویسان فرانت‌اند در ایران نیز بهبود یافته و بسیاری از افراد به صورت فریلنس یا در شرکت‌های داخلی و بین‌المللی مشغول به کار هستند.

از سری نکات مثبت برنامه‌نویسی فرانت‌اند می‌توان به دور کاری آن اشاره کرد. طبیعتا اکثر شرکت‌ها از شما درخواست کار حضوری می‌کنند ولی شما قادر به کد زدن در خانه خود نیز خواهید بود؛ همچنین شما می‌توانید با شرکت‌های خارجی هم به‌صورت دورکاری همکاری کنید و درآمد دلاری داشته باشید.

بازارکار برنامه‌نویسی فرانت‌اند در ایران و جهان

چطور به عنوان یک برنامه‌نویس فرانت‌اند کار پیدا کنیم؟

بازار کار برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست که هر روز درحال رشد است؟ ما برای شما یک نقشه راه قرار می‌دهیم که برای وارد شدن به بازارکار می‌توانید از آن استفاده کنید. طبیعتا قبل از استفاده از این نقشه راه باید به جواب برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست رسیده باشید و همچنین به برنامه‌نویسی فرانت‌اند تسلط پیدا کرده باشید.

پیدا کردن شغل به عنوان یک برنامه‌نویس فرانت‌اند ممکن است در ابتدا چالش‌برانگیز به نظر برسد، اما با پیروی از یک مسیر منظم و استراتژیک می‌توان به سرعت وارد بازار کار شد و پروژه‌های خوبی دریافت کرد. 

  • اولین قدم ساخت ساخت یک اکانت گیت هاب است که در آن شما با تمام پروژه‌های تمرینی و کاری خود را قرار می‌دهید. تلاش کنید که کدهای زده شده و نحوه سیو کد در گیت هاب بسیار منظم باشد. برای درک بهتر این موضوع باید کمی در مورد نحوه سیو کد در گیت هاب تحقیق کنید. شما با انجام این کار می‌توانید نمونه کارهای خود را به صورت مرتب جمع‌آوری کنید.
  • در این مرحله شما نیاز به یک حساب لینکدین دارید که در این برنامه شما فرصت‌های شغلی موجود برای خودتان را بررسی خواهید کرد. شما هیچ رزومه کاری‌ای ندارید و به همین دلیل باید دنبال شغل‌هایی با عنوان کارآموزی بگردید. برای قبول شدن در شرکت برای کارآموزی شما نیاز به رزومه‌ای دارید که مشخص کند شما به مرحله ورود به بازارکار رسیده‌اید. با استفاده لینک گیت هاب خود و تمام نمونه کارها این مورد را برطرف خواهید کرد.
  • بعد از جمع آوری رزومه کاری وقت گشتن برای آگهی‌های شغلی می‌رسد. شما رزومه کاری خود را ساخته‌اید و صرفا باید برای اشخاصی که آگهی شغلی در لینکدین گزاشته‌اند رزومه فرستاده و منتظر جواب آنها شوید. نکته موجود این است که شما قرار نیست در همه درخواست‌ها قبول شوید. گاهی ممکن است از 10 تلاش فقط یکی از آنها شما را قبول کند یا حتی هیچ‌کدام مورد قبول واقع نشوند.

با پیش گرفتن این نقشه راه به راحتی می‌توانید در مسیر حرفه‌ای خود به عنوان یک برنامه‌نویس فرانت‌اند موفق شوید و فرصت‌های شغلی جذابی را به دست آورید.

برنامه نویسی فرانت‌اند در آینده

سوالی که ممکن است در ذهن شما به وجود بیاید این است که آینده برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست و چگونه تکنولوژی‌های نوین مانند هوش مصنوعی و واقعیت مجازی در حال تغییر این حوزه هستند؟ آینده برنامه‌نویسی فرانت‌اند به شدت هیجان‌انگیز و پر از تغییرات است. با رشد سریع فناوری‌ها و افزایش تقاضا برای تجربه‌های کاربری بهتر این حوزه همچنان در حال توسعه و تغییر است. در آینده می‌توان انتظار داشت که تکنولوژی‌های جدیدتر و پیشرفته‌تر همچون واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) به طراحی رابط‌های کاربری وارد شوند. این فناوری‌ها نه تنها تجربه کاربری را جذاب‌تر خواهند کرد، بلکه نیاز به برنامه‌نویسانی که بتوانند در این زمینه کار کنند نیز افزایش خواهد یافت.

همچنین هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نیز بسیار در طراحی فرانت‌اند نفوذ خواهند کرد. از چت‌بات‌ها و دستیارهای مجازی گرفته تا پیشنهادهای هوشمند و تجزیه و تحلیل رفتار کاربران، برنامه‌نویسان فرانت‌اند در آینده باید توانایی تعامل با سیستم‌های هوشمند را داشته باشند. فریم‌ورک‌ها و ابزارهای جدید نیز به طور مداوم بهبود خواهند یافت و توسعه‌دهندگان باید به‌روز بمانند تا از آخرین تکنیک‌ها و ابزارهای بهینه استفاده کنند. اگر در این زمینه قدم برداشته‌اید نباید هیچوقت دست از مطالعه کردن بردارید زیرا اگر از کوچک‌ترین پیشرفتی اطلاع نداشته باشید، یک قدم از دیگر افراد عقب خواهید شد.

در نهایت بهینه‌سازی برای دستگاه‌های جدید همچون ساعت‌های هوشمند، خودروهای متصل به اینترنت و دستگاه‌های اینترنت اشیاء(IoT) نیز بخشی از آینده فرانت‌اند خواهد بود. برنامه‌نویسان باید قادر باشند تجربه‌های کاربری را برای این دستگاه‌ها نیز بهینه کنند. بنابراین آینده فرانت‌اند ترکیبی از تکنولوژی‌های جدید، چالش‌های جذاب و فرصت‌های هیجان‌انگیز است که نیاز به یادگیری مداوم و خلاقیت را بیش از هر زمان دیگری الزامی می‌کند. پاسخ سوال برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست در آینده نیز همین پاسخ را دارد ولی اطلاعات جزئی آن پیشرفته‎‌تر خواهد بود.

برنامه نویسی فرانت‌اند در آینده

از کجا شروع کنیم؟

آشنایی با برنامه‌نویسی فرانت‌اند کلید ورود به دنیای مدرن است. ما در این مقاله به نقشه راه بازارکار برنامه‌نویسی فرانت‌اند پرداختیم و پاسخ سوال برنامه‌نویسی فرانت‌اند چیست را بدست آوردیم. حال باید شما خود برنامه‌نویسی را یاد‌بگیرید. پیشنهاد ما به شما دوره آموزشی برنامه‌نویسی فرانت‌اند است. شما در این دوره با یک نقشه راه برای آموزش برنامه‌نویسی فرانت‌اند آشنا می‌شوید و در کل مسیر آموزشی از این نقشه راه پیروی می‌کنید. ما صفر تا صد مسیر را برای شما شکافته و به صورت مفهومی تمامی مراحل را آموزش می‌دهیم. برنامه‌نویسی فرانت‌اند آینده و حال بسیار جذابی دارد.

اشتراک‌گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی درباره ما دارید؟

در صورتی که سوالی برایتان پیش آمده، می‌توانید از طریق راه‌های زیر با ما در تماس باشید.

دسته‌بندی‌ها